Nieuwsbrief 2, september 2018
Masterclasses van de wildleveranciers

Gerenommeerde wildleveranciers van Nederland verlenen dit jaar hun medewerking aan de Food Professional Day. Dat doen ze in de vorm van masterclasses. Elke deelnemer kan twee masterclasses naar keuze volgen. 


In de masterclasses komen wildsoorten als vederwild, hert en wilde gans aan bod. En onderwerpen als het uitbenen, de bereiding en de veelzijdigheid van wild. Maar ook de verschillen tussen Hollands wild en import wild, en tussen scharrelhert en wild hert. Alle masterclasses op een rijtje:

  • HANOS: Hollands wild versus import wild, door wildinkoper Ben Veldkamp.
  • Hollands Wild: Wilde gans duurzaam en veelzijdig, door mede-eigenaar en jager Dirk-Jan Polak.
  • Slagerij G. ter Weele & Zn.: Van schot tot bot, door poelier Herman ter Weele en wildexpert Theus de Kok
  • Poeliersbedrijf Pieter van Meel: Vederwild in al zijn facetten, door eigenaar Thomas van Meel.
  • W&G Brinkhorst: Wild voor iedereen, door productspecialist Pieter van den Bosch en chef Edwin van den Oever.
  • Jan Ruig: Hert in het zonnetje, door wildspecialist Armand Janssen. 
  • Wilde bereidingen van kool, door chef-kok Martijn Korving van restaurant Zino uit Rotterdam met medewerking van Rijk Zwaan.

Ga voor meer details naar het programma

Foto: Anoeska van Slegtenhorst