Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 4 april	2016
DATUM BEKENDFood Professional Day 2016 welkom bijFood professional day 2016 INGMAR VAN BOSTELEN samen leren!
> programma

Food Professional Day blijft gespitst op nieuwe ontwikkelingen in het kennisveld rondom voedsel.

Lopende nieuwtjes

Zomer cursus: nieuwe ontwikkelingen in voedsel allergie
Summer School Food AllergyProfessionals werkzaam in de voedingsindustrie kunnen hun kennis over de nieuwste inzichten op het gebied van voedsel allergie updaten tijdens een zomercursus aan de Wageningen Academy van de WU.  Het optreden van allergische reacties op bepaalde eiwitten in voeding lijkt de laatste jaren toe te nemen (denk aan babymelk en klinische voeding). Bovendien kan de aanwezigheid van bepaalde eiwitbronnen in voedselproducten, bijvoorbeeld pinda’s, een oorzaak zijn van allergische reacties bij consumenten.

De intensieve vierdaagse zomercursus biedt professionals:

  • dieper inzicht in de oorzaken van allergieën en de rol die de voedselverwerkende industrie hierin speelt,
  • de meeste actuele inzichten,
  • kennis over de allergeniciteit van levensmiddelen, hoe dit gecontroleerd en verminderd kan worden, en hoe deze kennis vertaald kan worden naar toepassingen binnen de eigen organisatie.


Meer informatie

Video's> meer videos

FOOD PROFESSIONAL DAY 2015: EEN TERUGBLIK
De vijfde Food Professional Day maakte zijn brugfunctie tussen gastronomie en wetenschap volledig waar. Chef-koks kregen antwoord op prangende vragen over de ideale visbouillon en koken in zeewater. Wetenschappers en andere deskundigen uit de vissector ontkrachtten hardnekkige mythes over visvangst, kweekvis en paling. Ook maakten ze duidelijk hoeveel de verantwoorde visserij, aquacultuur en zeegroenteteelt de chef te bieden heeft. De Food Professional Day bood plaats aan 175 deelnemers.

Lees de nieuwsbrief voor een uitgebreid verslag van de dag of bekijk de foto's en video. Bent u er volgend jaar ook bij? 

FOOD PROFESSIONAL DAY
maandag 23 maart 2015

  • De ideale visbouillon
  • Goede kweekvis smakelijk en duurzaam
  • Vismythes ontkracht
  • Visexperts, sterrenchefs en wetenschappers

Klik hier voor het volledige programma! 

EEN PLEK, EEN DAG

Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van kennisontwikkeling, kennisdeling, vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. Je krijgt boeiend nieuws voorgeschoteld: innovaties uit de wetenschap, kennis over de voedselketen en inspirerende initiatieven uit de gastronomie.

VOOR WIE?
De dag is speciaal voor chefs en souschefs maar ook voor de ambitieuze koks. Doe hier de nieuwste kennis op, wissel informatie en inspiratie uit, netwerk en ontmoet gelijkgestemden.

Food professional facts
De term ‘wild’ bij wilde oesters heeft te maken met wildvang.
JA NEE

Als je in de reguliere vis(groot)handel wilde oesters koopt, dan zijn dat meestal gekweekte Japanse oesters oftewel Crassostrea gigas (Franse benaming: creuse). De term 'wild' heeft bij oesters dus niets te maken met wildvang. Echte van wilde oesterbanken geoogste oesters zijn in de handel nauwelijks verkrijgbaar. Wilde Waddenoesters zijn ook Japanse oesters, maar dan met de hand geoogst van wilde oesterbanken.

Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend