Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 4 april	2016
FOOD PROFESSIONAL DAYDIT IS DE BASIS FOOD PROFESSIONAL DAYZUIVEL IS MEER DAN ...
> Aanmelden
Video's



> meer videos

De sprekers van de Food Professional Day

Dit zijn de chefs, wetenschappers en andere deskundigen die dit jaar hun vakmanschap delen op de Food Professional Day:

  • SVH Meesterkok Menno Post, De Bokkedoorns**
  • Chef Jan Smink, winnaar van Bocuse NL 2015
  • Chef Emile van der Staak, De Nieuwe Winkel
  • Prof. Tiny van Boekel, Wageningen University & Research
  • André van Dongen, culinair specialist Friesland Campina
  • Bas de Groot, melksommelier
  • Jan Dirk van de Voort, boer en producent van Remekerkaas
  • Hein van Valenberg, onderzoeker Wageningen University & Research
  • Mac van Dinther, culinair journalist
  • Ben Haagsma, technoloog Friesland Campina
  • Kasper Hettinga, universitair hoofddocent Wageningen University & Research
  • Bart Jeroen Overveld, patissier adviseur Friesland Campina
  • Christian Weij, fooddesigner Puur-E

Een van de partners van de Food Professinal Day is het Gastronomisch Gilde. In deze organisatie zijn het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks samen verder gegaan. Het is een eerste, belangrijke stap op weg naar een organisatie voor alle (aankomende) professionals in de gastronomie. Doel van deze culinaire vereniging is om (aankomende) vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid te verenigen, hun belangen te behartigen en te laten presteren in hun vak.

Food Professional Day 2017

Grenzeloos Zuivel

Ontdek de ongekende mogelijkheden van melkproducten

De Food Professional Day op 20 maart 2017 staat in het teken van zuivel. Want zuivel vormt met producten als room, boter, melk en kaas de basis van talrijke gerechten. Daarmee heeft elke chef ongekende mogelijkheden voor nieuwe creaties. Welke? Dat laten we zien tijdens de zevende editie van dit jaarlijkse evenement voor de chef die bij wil blijven. Met gepassioneerde wetenschappers van Wageningen University & Research die hun kennis delen, en met bevlogen topchefs die hun creaties laten proeven. Maar ook met een bezoek aan het FrieslandCampina Innovation Centre voor inspirerende masterclasses.

 

Presentaties Food Professional Day 2016

Verslag 

Klik hier voor het verslag van de dag. 

Food professional facts
Melk blootstellen aan zonlicht of tl-licht leidt tot een koolgeur of een brandluchtje
JA NEE

Blootgesteld aan fel licht gaat melk oxideren. Daarbij ontstaat een keten van reacties waarbij allerlei geuren vrijkomen, zoals de geur van karton, metaal, vis of verf. Bij blootstelling aan zonlicht of tl-licht krijg je in melk een reactie tussen het vitamine riboflavine (B2) en het aminozuur methionine, met als gevolg een duidelijke koolgeur of brandlucht. Doorzichtig glas, plastic flessen en supermarktverlichting veroorzaken dat probleem.

> programma
Topchefs zijn het erover eens: je kennis blijven bijspijkeren, is een must in deze tijd. Wij dragen hieraan ons steentje bij. Kom jaarlijks naar de Food Professional Day. Velen zijn je voorgegaan.
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend