Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 4 april	2016
OOGST DER AARDEFOOD PROFESSIONAL DAY JONATHAN KARPATHIOSSMAAK BEGINT BIJ DE BODEM DE ONDERZOEKERGROENTEPASTA: AANBEVOLEN! DE KWEKERALLE LOF VOOR LOF! PIEPERSAARDAPPELINSPIRATIE
> Aanmelden

Nieuwe ontwikkelingen in het kennisveld rondom voedsel

Gastronomisch Gilde

Per januari 2016 zijn het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks samen verder gegaan als Gastronomisch Gilde. Het is een eerste, belangrijke stap op weg naar een organisatie voor alle (aankomende) professionals in de gastronomie. Doel van deze culinaire vereniging is om (aankomende) vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid te verenigen, hun belangen te behartigen en te laten presteren in hun vak.

2016 Jaar van de peulvrucht

Jaar van de PeulvruchtDe Verenigde Naties heeft 2016 uitgeroepen tot het Jaar van de Peulvrucht. In 32 landen, waaronder in Nederland, zetten nationale comités peulvruchten op de kaart. In Nederland is dat de Blije Boon. De peul staat ook op het menu van de Food Professional Day 2016.

Video's> meer videos

Oogst der aarde

De chef, de kweker en de wetenschapper over aardappelen, groenten en peulvruchten

De zesde Food Professional Day staat in het teken van aardappelen, groenten en peulvruchten. Inspirerende chef-koks en topwetenschappers van Wageningen UR gaan de interactie aan over deze veelzijdige ingrediënten. 

Highlights Food Professional Day 2016

  • Groente uit andere landen
  • Aardappelinspiratie
  • Smaak begint bij de bodem
  • Masterclass creativiteit
  • Passie voor de peul
  • De bittere waarheid – Een herwaardering van de bittere smaak
  • Verborgen groenten - Uw dagelijkse portie groenten in de pasta

Klik hier voor het voorlopige programma. 

Lees ook de nieuwsbrief voor een uitgebreid verslag van de editie van 2015 of bekijk de foto's en video

Food professional facts
Aardappel is voor ons de belangrijkste bron van vitamine C
JA NEE

Aardappelen zijn rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en zetmeel. Als mensen dagelijks 150-250 gram aardappelen eten, wordt dit voor veel mensen onbewust de belangrijkste bron van vitamine C. Het gehalte aan vitamine C kan wel sterk teruglopen door langdurig koken in ruim water en blootstelling aan lucht. Aardappelen bevatten ook andere vitaminen en mineralen als foliumzuur, vitamine B1 en B6, magnesium, zink, koper, ijzer en kalium. 
 

> programma
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend