Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 24 maart 2014
welkom bijFood professional day 2015 INGMAR VAN BOSTELEN samen leren! Nathalie SteinsVismythes ontkracht Edwin VinkeZout eruit, zeewater erin Syrco BakkerDe ultieme smaakbeleving Jaap van de VisSchol, heerlijke vis is dat!
> programma

Enquête

Ook nieuwsgierig naar de kwaliteitskenmerken van oesters?  Klik hier om de enquête in te vullen

Het invullen van de enquête neemt 5 minuten in beslag en kan worden ingevuld tot 10 maart 2015.

Video's



> meer videos

FOOD PROFESSIONAL DAY 2015: EEN TERUGBLIK
De vijfde Food Professional Day maakte zijn brugfunctie tussen gastronomie en wetenschap volledig waar. Chef-koks kregen antwoord op prangende vragen over de ideale visbouillon en koken in zeewater. Wetenschappers en andere deskundigen uit de vissector ontkrachtten hardnekkige mythes over visvangst, kweekvis en paling. Ook maakten ze duidelijk hoeveel de verantwoorde visserij, aquacultuur en zeegroenteteelt de chef te bieden heeft. De Food Professional Day bood plaats aan 175 deelnemers.

Lees de nieuwsbrief voor een uitgebreid verslag van de dag of bekijk de foto's en video. Bent u er volgend jaar ook bij? 

FOOD PROFESSIONAL DAY
maandag 23 maart 2015

  • De ideale visbouillon
  • Goede kweekvis smakelijk en duurzaam
  • Vismythes ontkracht
  • Visexperts, sterrenchefs en wetenschappers

Klik hier voor het volledige programma! 

EEN PLEK, EEN DAG

Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van kennisontwikkeling, kennisdeling, vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. Je krijgt boeiend nieuws voorgeschoteld: innovaties uit de wetenschap, kennis over de voedselketen en inspirerende initiatieven uit de gastronomie.

VOOR WIE?
De dag is speciaal voor chefs en souschefs maar ook voor de ambitieuze koks. Doe hier de nieuwste kennis op, wissel informatie en inspiratie uit, netwerk en ontmoet gelijkgestemden.

Food professional facts
Bijna alle in Europa gekweekte oesters zijn Japanse oesters, de andere in Europa gekweekte soort is de platte oester.
JA NEE

Al die verschillende variëteiten, van fin de claire, gillardeau en Zeeuwse creuse tot wilde waddenoester, zijn varianten van dezelfde Japanse oester, Crassostrea gigas oftewel de Pacific oyster. De Zeeuwse platte oester, Belon, is onze inheemse Atlantic oyster. De Japanse oester komt uit Japan, Portugal, Frankrijk en Nederland. Hij heeft een grillig gevormde schelp en smaakt wat ‘rauwer’ dan de platte Zeeuwse oester. De Japanse oester is het hele jaar door verkrijgbaar. 

Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend