Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 4 april	2016
OOGST DER AARDEFood Professional Day 2016 MAANDAG 4 APRIL 2016Food professional day INGMAR VAN BOSTELEN samen leren!
> programma

Food Professional Day blijft gespitst op nieuwe ontwikkelingen in het kennisveld rondom voedsel.

Lopende nieuwtjes

Gastronomisch Gilde

Per januari 2016 gaan het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks samen verder als Gastronomisch Gilde. Het is een eerste, belangrijke stap op weg naar een organisatie voor alle (aankomende) professionals in de gastronomie. Doel van deze culinaire vereniging is om (aankomende) vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid te verenigen, hun belangen te behartigen en te laten presteren in hun vak.

2016 Jaar van de peulvrucht

De Verenigde Naties heeft 2016 uitgeroepen tot het Jaar van de Peulvrucht. In 32 landen, waaronder in Nederland, zetten nationale comités peulvruchten op de kaart. In Nederland is dat de Blije Boon. Deze organisatie werkt ook mee aan een presentatie op de Food Professional Day 2016 onder de titel Passie voor de Peul.
Peulvruchten zijn een ondergeschoven kindje in de Nederlandse gastronomie. Maar ze lijken nu toch eindelijk de wind mee te krijgen, geholpen door de jongste Richtlijnen goede voeding, waarin de Gezondheidsraad adviseert om in elk geval wekelijks peulvruchten te eten. Ze verlagen namelijk het ‘slechte’ cholesterol in het bloed. Peulvruchten, zoals bonen, linzen en erwten, zijn zeer vezelrijk en bevatten waardevolle eiwitten, vitaminen en mineralen. Ook zijn ze een duurzamere eiwitbron dan vlees.
Video's> meer videos

FOOD PROFESSIONAL DAY 2016

Oogst der aarde

De chef, de kweker en de wetenschapper over aardappelen, groenten en peulvruchten

De zesde Food Professional Day staat in het teken van aardappelen, groenten en peulvruchten. Inspirerende chef-koks en topwetenschappers van Wageningen UR gaan de interactie aan over deze veelzijdige ingrediënten.
De aardappel bijvoorbeeld is onderbelicht in de Nederlandse gastronomie. Maar dat die aardappel een wereld aan smaken en texturen biedt, laat aardappelspecialist HZPC zien. SVH Meesterkok Luc Kusters pleit samen met prof. Vincenzo Fogliano voor een herwaardering van de bittere smaak. En dat smaak begint bij de bodem tonen chef Jonathan Karpathios van Vork&mes en prof. Wim van der Putten. Daarnaast is er de masterclass creativiteit van Gastronomixs met gast-chef Bas van Kranen van sterrenrestaurant de Leuf.
En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat er op maandag 4 april 2016 op het menu staat. 

Highlights Food Professional Day 2016

  • Groente uit andere landen
  • Aardappelinspiratie
  • Smaak begint bij de bodem
  • Masterclass creativiteit
  • Passie voor de peul
  • De bittere waarheid – Een herwaardering van de bittere smaak
  • Verborgen groenten - Uw dagelijkse portie groenten in de pasta

Klik hier voor het voorlopige programma. 

Lees ook de nieuwsbrief voor een uitgebreid verslag van de editie van 2015 of bekijk de foto's en video.

EEN PLEK, EEN DAG
Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van kennisontwikkeling, kennisdeling, vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. Je krijgt boeiend nieuws voorgeschoteld: innovaties uit de wetenschap, kennis over de voedselketen en inspirerende initiatieven uit de gastronomie.

VOOR WIE?
De dag is speciaal voor chefs en souschefs maar ook voor de ambitieuze koks. Doe hier de nieuwste kennis op, wissel informatie en inspiratie uit, netwerk en ontmoet gelijkgestemden.

Food professional facts
De wolhandkrab is een typisch Nederlandse soort die al sinds mensenheugenis in de Nederlandse rivieren te vinden is.
JA NEE

Pas begin 1900 is de wolhandkrab meegekomen met schepen uit China. In het begin werden de krabben ervaren als een echte plaag, nu worden ze geëxporteerd naar China.

Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend