Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 4 april	2016
FOOD PROFESSIONAL DAYDIT IS DE BASIS FOOD PROFESSIONAL DAYZUIVEL IS MEER DAN ...
> Aanmelden
Video's



> meer videos

De chefs van de Food Professional Day

Dit zijn de chef-koks die dit jaar hun vakmanschap lieten zien op de Food Professional Day:

  • Bas van Kranen, chef-kok Restaurant de Leuf*, winnaar Gouden Koksmuts 2015
  • Peter Paul van den Breemen, executive chef Restaurant de Echoput
  • Jonathan Karpathios. Patron-cuisinier Restaurant Vork en Mes
  • SVH Meesterkok Luc Kusters, patron Cuisinier Restaurant Bolenius
  • Mario Roberti, privé-chef Cucina Excellent
  • Ruud Ververgaard, chef-kok The Scelta Kitchen
  • Tijs Huijbers, patron-cuisinier Restaurant Ivory
  • SVH Meesterkok Niels van den Berg, culinair adviseur Rungis
  • SVH Meesterkok Albert Kooy, executive chef, Stenden University Hotel 
  • Joram Timmerman, chef-kok De Verzamelpost
  • Berry Hoosemans, culinair adviseur Bonduelle

IN DE MEDIA

Food Professional Day in Misset Horeca


Gastronomisch Gilde

Een van de partners van de Food Professinal Day is het Gastronomisch Gilde. In deze organisatie zijn het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks samen verder gegaan. Het is een eerste, belangrijke stap op weg naar een organisatie voor alle (aankomende) professionals in de gastronomie. Doel van deze culinaire vereniging is om (aankomende) vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid te verenigen, hun belangen te behartigen en te laten presteren in hun vak.

Food Professional Day 2017 

Zuivel Inspireert

Noteer alvast in uw agenda:
maandag 20 maart 2017
Meer informatie volgt binnenkort.

 

2016 - Oogst der aarde

De chef, de kweker en de wetenschapper over aardappelen, groenten en peulvruchten

De zesde Food Professional Day stond in het teken van aardappelen, groenten en peulvruchten. Inspirerende chef-koks en topwetenschappers van Wageningen UR gingen de interactie aan over deze veelzijdige ingrediënten. U kunt de presentaties hieronder nog een nalezen.

Presentaties Food Professional Day 2016

Verslag 

Klik hier voor het verslag van de dag. 

Food professional facts
De schillen van aardappelen kunnen een gifstof bevatten
JA NEE

De natuurlijke gifstof solanine ontstaat onder invloed van licht in de schil en uitlopers van aardappelen. Onrijpe tomaten bevatten een vergelijkbare gifstof: tomatine. Het is schadelijk om te veel solanine of tomatine binnen te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld koorts, braken, diarree, lusteloosheid en hoofdpijn veroorzaken. 
Solanine en tomatine worden niet afgebroken tijdens koken, bakken en frituren. Voor aardappelen is er een toegelaten maximumgehalte vastgesteld. Dit is 20 milligram solanine per 100 gram aardappel. Voor tomatine is er geen maximumgehalte vastgesteld, omdat tomaten alleen gegeten worden als ze rijp zijn. De hoeveelheid solanine in aardappelen kan sterk variëren. Tegenwoordig worden aardappelrassen geteeld met lagere solaninegehalten.
Om zo min mogelijk solanine binnen te krijgen, gelden de volgende adviezen:

  • Bewaar aardappelen op een donkere, koele en droge plaats. Dit voorkomt de vorming van uitlopers en groene plekken met een hoog solaninegehalte.
  • Snijd groene plekken, uitlopers en beschadigde plekjes van aardappelen ruim weg. Snijd plekjes ook goed weg wanneer de aardappelen in de schil worden gegeten. 

Bron en meer info

> programma
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend