Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 4 april	2016
FOOD PROFESSIONAL DAYDIT IS DE BASIS FOOD PROFESSIONAL DAYZUIVEL IS MEER DAN ...
> Aanmelden
Video's



> meer videos

De sprekers van de Food Professional Day

Dit zijn de chefs, wetenschappers en andere deskundigen die dit jaar hun vakmanschap delen op de Food Professional Day:

  • Chef Jan Smink, winnaar van Bocuse NL 2016
  • Chef Emile van der Staak, De Nieuwe Winkel
  • Prof. Tiny van Boekel, Wageningen University & Research
  • André van Dongen, culinair adviseur Friesland Campina
  • Bas de Groot, melksommelier
  • Jan Dirk van der Voort, boer en producent van Remekerkaas
  • Hein van Valenberg, onderzoeker Wageningen University & Research
  • Mac van Dinther, culinair journalist
  • Nele Vermeulen, costumer marketeer bij Alpro
  • Ben Haagsma, technoloog Friesland Campina
  • Kasper Hettinga, universitair hoofddocent Wageningen University & Research
  • Bart Jeroen Overveld, patissier adviseur Friesland Campina

 

IN DE MEDIA

Food Professional Day in Misset Horeca


Gastronomisch Gilde

Een van de partners van de Food Professinal Day is het Gastronomisch Gilde. In deze organisatie zijn het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks samen verder gegaan. Het is een eerste, belangrijke stap op weg naar een organisatie voor alle (aankomende) professionals in de gastronomie. Doel van deze culinaire vereniging is om (aankomende) vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid te verenigen, hun belangen te behartigen en te laten presteren in hun vak.

Food Professional Day 2017

Grenzeloos Zuivel

Ontdek de ongekende mogelijkheden van melkproducten

De Food Professional Day op 20 maart 2017 staat in het teken van zuivel. Want zuivel vormt met producten als room, boter, melk en kaas de basis van talrijke gerechten. Daarmee heeft elke chef ongekende mogelijkheden voor nieuwe creaties. Welke? Dat laten we zien tijdens de zevende editie van dit jaarlijkse evenement voor de chef die bij wil blijven. Met gepassioneerde wetenschappers van Wageningen University & Research die hun kennis delen, en met bevlogen topchefs die hun creaties laten proeven. Maar ook met een bezoek aan het Friesland Campina Experience Centre voor inspirerende masterclasses.

 

Presentaties Food Professional Day 2016

Verslag 

Klik hier voor het verslag van de dag. 

Food professional facts
Olie aan boter toevoegen, zorgt ervoor dat deze minder snel verbrandt
JA NEE

De vaste melkbestanddelen in de boter verbranden bij 150°C. Olie aan boter toevoegen, verhoogt de weerstand tegen hitte niet. Dat gebeurt wel door boter te klaren: boter zonder vaste bestanddelen kun je tot 200°C verhitten voordat zij verbrandt.

> programma
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend