Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 4 april	2016
FOOD PROFESSIONAL DAYDIT IS DE BASIS FOOD PROFESSIONAL DAYZUIVEL IS MEER DAN ...
> Aanmelden
Video's



> meer videos

De sprekers van de Food Professional Day

Dit waren de chefs, wetenschappers en andere deskundigen die dit jaar hun vakmanschap deelden op de Food Professional Day:

  • SVH Meesterkok Menno Post, De Bokkedoorns**
  • Chef Jan Smink, winnaar van Bocuse NL 2015
  • Chef Emile van der Staak, De Nieuwe Winkel
  • Prof. Tiny van Boekel, Wageningen University & Research
  • André van Dongen, culinair specialist Friesland Campina
  • Bas de Groot, melksommelier
  • Jan Dirk van de Voort, boer en producent van Remekerkaas
  • Hein van Valenberg, onderzoeker Wageningen University & Research
  • Mac van Dinther, culinair journalist
  • Ben Haagsma, technoloog Friesland Campina
  • Kasper Hettinga, universitair hoofddocent Wageningen University & Research
  • Bart Jeroen Overveld, patissier adviseur Friesland Campina
  • Christian Weij, fooddesigner Puur-E

Een van de partners van de Food Professinal Day is het Gastronomisch Gilde. In deze organisatie zijn het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks samen verder gegaan. Het is een eerste, belangrijke stap op weg naar een organisatie voor alle (aankomende) professionals in de gastronomie. Doel van deze culinaire vereniging is om (aankomende) vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid te verenigen, hun belangen te behartigen en te laten presteren in hun vak.

Food Professional Day 2017

Grenzeloos Zuivel

De ongekende mogelijkheden van melkproducten

De Food Professional Day op 20 maart 2017 stond in het teken van zuivel. Want zuivel vormt met producten als room, boter, melk en kaas de basis van talrijke gerechten. Daarmee heeft elke chef ongekende mogelijkheden voor nieuwe creaties. Welke? Dat lieten we zien tijdens de zevende editie van dit jaarlijkse evenement voor de chef die bij wil blijven. Met gepassioneerde wetenschappers van Wageningen University & Research die hun kennis deelden, en met bevlogen topchefs die hun creaties lieten proeven. Maar ook met een bezoek aan het FrieslandCampina Innovation Centre voor een inspiratietour.

Klik hier voor het verslag van de dag.

De presentaties kun je hieronder downloaden

Food professional facts
Room kan alleen worden stijfgeslagen als deze minimaal 30% vet bevat
JA NEE

Het stijfslaan van room lukt alleen als er genoeg vet in zit voor een continu skelet van vetbolletjes. Het minimale vetgehalte daarvoor bedraagt 30%. Hoe hoger het vetgehalte, hoe sneller de room dik wordt. Dit schrijft Harold McGee in zijn boek over eten en koken

> programma
Topchefs zijn het erover eens: je kennis blijven bijspijkeren, is een must in deze tijd. Wij dragen hieraan ons steentje bij. Kom jaarlijks naar de Food Professional Day. Velen zijn je voorgegaan.
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend