Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 4 april	2016
OOGST DER AARDEFOOD PROFESSIONAL DAY JONATHAN KARPATHIOSSMAAK BEGINT BIJ DE BODEM DE ONDERZOEKERGROENTEPASTA: AANBEVOLEN! DE KWEKERALLE LOF VOOR LOF! PIEPERSAARDAPPELINSPIRATIE
> Aanmelden
Video's



> meer videos

De chefs van de Food Professional Day

Dit zijn de chef-koks die dit jaar hun vakmanschap lieten zien op de Food Professional Day:

  • Bas van Kranen, chef-kok Restaurant de Leuf*, winnaar Gouden Koksmuts 2015
  • Peter Paul van den Breemen, executive chef Restaurant de Echoput
  • Jonathan Karpathios. Patron-cuisinier Restaurant Vork en Mes
  • SVH Meesterkok Luc Kusters, patron Cuisinier Restaurant Bolenius
  • Mario Roberti, privé-chef Cucina Excellent
  • Ruud Ververgaard, chef-kok The Scelta Kitchen
  • Tijs Huijbers, patron-cuisinier Restaurant Ivory
  • SVH Meesterkok Niels van den Berg, culinair adviseur Rungis
  • SVH Meesterkok Albert Kooy, executive chef, Stenden University Hotel 
  • Joram Timmerman, chef-kok De Verzamelpost
  • Berry Hoosemans, culinair adviseur Bonduelle

IN DE MEDIA

Food Professional Day in Misset Horeca


Gastronomisch Gilde

Een van de partners van de Food Professinal Day is het Gastronomisch Gilde. In deze organisatie zijn het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks samen verder gegaan. Het is een eerste, belangrijke stap op weg naar een organisatie voor alle (aankomende) professionals in de gastronomie. Doel van deze culinaire vereniging is om (aankomende) vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid te verenigen, hun belangen te behartigen en te laten presteren in hun vak. 

Oogst der aarde

De chef, de kweker en de wetenschapper over aardappelen, groenten en peulvruchten

De zesde Food Professional Day stond in het teken van aardappelen, groenten en peulvruchten. Inspirerende chef-koks en topwetenschappers van Wageningen UR gingen de interactie aan over deze veelzijdige ingrediënten. 

Highlights Food Professional Day 2016

  • Groente uit andere landen
  • Aardappelinspiratie
  • Smaak begint bij de bodem
  • Masterclass creativiteit
  • Passie voor de peul
  • De bittere waarheid – Een herwaardering van de bittere smaak
  • Verborgen groenten - Uw dagelijkse portie groenten in de pasta

Klik hier voor het verslag. 

Food professional facts
Dit zijn mergpompoenen
JA NEE

Een courgette wordt ook wel mergpompoen genoemd en is de ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita pepo uit de komkommerfamilie. Het Nederlandse woord courgette komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, dat merg betekent. Een courgette kan geel of groen zijn. Ze behoort tot de gemakkelijkst te telen groentes in een gematigd klimaat. Dus ook in Nederland. Bijen en hommels zijn noodzakelijk voor een goede vruchtzetting.

> programma
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend