Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 4 april	2016

partners

Al meer dan 40 jaar biedt Rijn IJssel Vakschool Wageningen (de oudste mbo horecaschool in Nederland) hoogwaardige horeca-opleidingen aan koks, gastheren en managers in spé. Rijn IJssel en Rijn IJssel Vakschool Wageningen willen zich onderscheiden door in nauwe samenwerking met bedrijven expertise vanuit het bedrijfsleven te betrekken bij het horecaonderwijs.

> website

Wageningen UR is een bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en Wageningen University. Het domein van Wageningen UR bestaat uit drie samenhangende kerngebieden:

  • voeding en voedselproductie
  • leefomgeving
  • gezondheid, leefstijl en levensomstandigheden

Het Smaakteam in Bleiswijk van Wageningen UR Glastuinbouw onderzoekt de smaak van groenten en fruit in opdracht van alle schakels in de keten. Bij dat contractresearch maakt het team gebruik van panels van consumenten en van gespecialiseerde proevers, en van metingen in het laboratorium.

> website

Het Gastronomisch Gilde is er voor vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid. Hét centrum en netwerk voor vakmanschap van professionals in food en hospitality. Het Gastronomisch Gilde is ontstaan door de samenvoeging van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde.

> website

Hollandia, zuivelproducten met een toegevoegde waarde

Als vakman of -vrouw ben je alleen tevreden met het beste resultaat, dus kies je voor natuurlijke, hygiënische producten die aan de hoogste smaak- en kwaliteitseisen voldoen. Hollandia, als nationaal referentiemerk voor zuivelproducten, deelt die ambitie met je zodat je in het volste vertrouwen je talenten kunt ontplooien en je klanten het beste van jezelf kunt bieden.

> website

Topsport in de duinen

Gastvrijheid met klasse is onze passie. Elk gerecht op de kaart wordt met liefde en vakmanschap bereid en vol aandacht en passie aan tafel geserveerd. Restaurant de Bokkedoorns bevindt zich midden in een uniek duingebied met een wijds uitzicht over een betoverend duinmeer.

Eigenaar John Beeren en zijn team bedrijven dagelijkse culinaire topsport. De jonge en dynamische brigades, aangevoerd door chef-kok Menno Post en meestergastheer Peter Bruins, staan voor kennis van zaken, interesse en teamspirit.

In 1978 werd de Bokkedoorns bekroond met de eerste Michelinster en in 1991 met de tweede.

> website

De Kookboekhandel (sinds 1977) in Amsterdam is een begrip. In de winkel zijn kookboeken te vinden in alle categorieën en uit alle delen van de wereld, in verschillende talen. 

Boeken die niet in de winkel op voorraad zijn kunnen, mits leverbaar, overal ter wereld worden besteld. Er worden rechtstreeks boeken geïmporteerd uit landen als Egypte, Iran en India. Wekelijks komen, behalve uit Nederland, nieuwe boeken binnen uit Engeland, Amerika en Frankrijk.

> website

ETEN BIJ DE NIEUWE WINKEL IS ETEN MET VERWONDERING.

Verrast worden door bijzondere smaken. Pure ingrediënten. Eten om hard bij te lachen of heel stil van te genieten. Geserveerd met vakkennis en een knipoog.

> website

Tekstbureau Food for text zorgt voor toegankelijke teksten over wetenschap en technologie rond voedsel en voeding. Bedrijven, organisaties en onderzoeksinstellingen in food, technologie en voeding krijgen aantrekkelijke en begrijpelijke teksten over hun product, dienst of onderzoek. Andere specialismen van het tekstbureau zijn journalistieke producties op het gebied van food en ondernemersportretten.

> website

HANOS is de internationale horeca groothandel voor de horeca en bedrijvenmarkt

> website

In dit kenniscentrum zijn inmiddels vrijwel alle relevante commerciële partijen uit de ijsbranche vertegenwoordigd. Jaarlijks worden meer dan honderd cursisten opgeleid en worden geïnteresseerden voorzien van informatie. Ook is het kenniscentrum voor de organisatie van de jaarlijkse IJs-vakwedstrijden verantwoordelijk. In 1999 is vanuit de branchevereniging, het onderwijs en commerciële partijen het initiatief genomen om een kenniscentrum op te richten voor de Nederlandse ambachtelijk ijsbranche. De voornaamste reden hiervoor was dat het aanbod van opleidingen en informatie destijds erg versnipperd en ongestructureerd was. Hierdoor was het voor zowel de aspirant als de gevorderd ambachtelijk ijsbereider en ijsverkoper niet duidelijk waar men met vragen over ambachtelijk ijs en opleidingen het beste terecht kon.

> website

Extensive experience in cooking, good food, menus, and leadership in a kitchen. Also interested in all the food, natural and seasonal products.

Specialties: creative cooking, hard working and leadership.

> website

Misset Horeca: dé informatie- en inspiratiebron voor de gehele gastvrijheidssector. Misset Horeca biedt horecaprofessionals alles wat zij nodig hebben op het gebied van vakinformatie, inspiratie en onderling contact. Misset Horeca omvat het vertrouwde vakblad, een website, nieuwsbrieven, vakevenementen en sinds kort ook het social platform Misset Horeca Connect

> website

Innovating together         

The growing world population needs better food: healthier, tastier, more affordable and produced more sustainably.

We know better food is essential for better health. Our passion is accelerating innovations together with our customers, applying our combined expertise in bacteria, proteins and processing. Together we deliver sustainable solutions for better food and health.

> website

Puur-e is het duurzame fooddesignbureau van Christian Weij, bekend van het fermentatieboek Verrot Lekker. Hij houdt zich bezig met lekker, gezond, duurzaam, lokaal en echt eten.

VERROT LEKKER
Miljarden micro-organisme zorgen dagelijks voor ons voedsel. Ze maken onze kaas, yoghurt, boter, zuurkool, pickles, azijn, bier, wijn en nog veel meer. Wij hebben de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het experimenteren met al deze fermentatie technieken en delen deze kennis nu via workshops en het kookboek ‘Verrot Lekker‘. Kijk voor de komende open fermentatieworkshops in onze agenda. Of neem contact met ons op als je een eigen club mensen hebt die willen leren fermenteren.

> website

Remeker is een rauwmelkse natuurkorst kaas, gemaakt op boerderij De Groote Voort in de Gelderse Vallei.

Wij gebruiken alleen de melk van onze eigen Jerseykoeien om de Remeker te maken. De kaas is biologisch en wordt kort gepekeld, waardoor het zoutgehalte laag is. De koeien worden grasgevoerd, met beperkte aanvulling van onbewerkte producten als haver en rogge. De kruidenrijke grasklaverweiden waar de dieren op grazen, worden verrijkt met vaste stromest uit onze potstal, die speciaal ontworpen is voor gehoornde dieren. Sinds 2004 werken wij geheel antibioticavrij.

De natuurlijke werkwijze in de gehele keten geeft de smaak!

> website

Sier Disposables is dé specialist in decoratieve disposables voor de horeca en grootverbruik. Sier Disposables levert een compleet en groot assortiment aan rietjes, tonicstampers, prikkers, ijsversiering, bestek, foodpresentaties en decoratieve kunststof disposables. Stuk voor stuk perfect van kwaliteit en aantrekkelijk geprijsd.  Door de uitstekende kwaliteit, het uitgebreide assortiment, frisse verpakkingen en hoge servicegraad onderscheiden wij ons in de markt. Daarnaast zijn we constant op zoek naar verrassende, eigentijdse en milieuvriendelijke producten om ons assortiment mee aan te vullen

> website

Om zowel maatschappelijke als economische kansen te benutten, stimuleert de Topsector Agri & Food de ontwikkeling van nieuwe kennis en innovaties.

Het TKI Agri & Food coördineert het tot stand komen van de innovatieagenda, verzorgt de onderzoeksprogrammering en adviseert het topteam van de Topsector over te maken afspraken met de minister van EZ. Daarnaast ondersteunen de innovatiemakelaars en het MKB-loket ondernemers bij de ontwikkeling van innovaties door ze aan de juiste netwerkpartners te verbinden en ze te ondersteunen bij het vinden van financiële steun.

> website

Voord&Wij is een creatief projectburo voor de agrarische, voedsel- en landschapssector en staat met één been op de stoep en één poot in de modder. We weten wat er op het platteland speelt en voelen ons tegelijkertijd thuis in de stad. En omdat we de verhalen van meerdere kanten horen, merken we dat er tussen agrariër, voedingssector en consument veel misverstanden bestaan. Het beeld dat consumenten hebben van de agrarische sector is wat dat betreft verre van compleet en andersom valt er ook veel te winnen. Wat ons betreft zijn er prachtige verhalen te vertellen over voedsel, land en stad. Een verhaal over waar ons eten vandaan komt en wat dat betekent.

> website
> Aanmelden
Video's> meer videos
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend