Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 8 oktober 2018
Theater Junushoff
Plantsoen 3
6701 AS Wageningen

partners

Al meer dan 40 jaar biedt Rijn IJssel Vakschool Wageningen (de oudste mbo horecaschool in Nederland) hoogwaardige horeca-opleidingen aan koks, gastheren en managers in spé. Rijn IJssel en Rijn IJssel Vakschool Wageningen willen zich onderscheiden door in nauwe samenwerking met bedrijven expertise vanuit het bedrijfsleven te betrekken bij het horecaonderwijs.

> website

Wageningen UR is een bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en Wageningen University. Het domein van Wageningen UR bestaat uit drie samenhangende kerngebieden:

  • voeding en voedselproductie
  • leefomgeving
  • gezondheid, leefstijl en levensomstandigheden

Het Smaakteam in Bleiswijk van University & Research Glastuinbouw onderzoekt de smaak van groenten en fruit in opdracht van alle schakels in de keten. Bij dat contractresearch maakt het team gebruik van panels van consumenten en van gespecialiseerde proevers, en van metingen in het laboratorium.

> website

Het Gastronomisch Gilde is er voor vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid. Hét centrum en netwerk voor vakmanschap van professionals in food en hospitality. Het Gastronomisch Gilde is ontstaan door de samenvoeging van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde.

> website

De Kookboekhandel (sinds 1977) in Amsterdam is een begrip. In de winkel zijn kookboeken te vinden in alle categorieën en uit alle delen van de wereld, in verschillende talen. 

Boeken die niet in de winkel op voorraad zijn kunnen, mits leverbaar, overal ter wereld worden besteld. Er worden rechtstreeks boeken geïmporteerd uit landen als Egypte, Iran en India. Wekelijks komen, behalve uit Nederland, nieuwe boeken binnen uit Engeland, Amerika en Frankrijk.

> website

Tekstbureau Food for text zorgt voor toegankelijke teksten over wetenschap en technologie rond voedsel en voeding. Bedrijven, organisaties en onderzoeksinstellingen in food, technologie en voeding krijgen aantrekkelijke en begrijpelijke teksten over hun product, dienst of onderzoek. Andere specialismen van het tekstbureau zijn journalistieke producties op het gebied van food en ondernemersportretten.

> website

HANOS is de internationale horeca groothandel voor de horeca en bedrijvenmarkt

> website

In dit kenniscentrum zijn inmiddels vrijwel alle relevante commerciële partijen uit de ijsbranche vertegenwoordigd. Jaarlijks worden meer dan honderd cursisten opgeleid en worden geïnteresseerden voorzien van informatie. Ook is het kenniscentrum voor de organisatie van de jaarlijkse IJs-vakwedstrijden verantwoordelijk. In 1999 is vanuit de branchevereniging, het onderwijs en commerciële partijen het initiatief genomen om een kenniscentrum op te richten voor de Nederlandse ambachtelijk ijsbranche. De voornaamste reden hiervoor was dat het aanbod van opleidingen en informatie destijds erg versnipperd en ongestructureerd was. Hierdoor was het voor zowel de aspirant als de gevorderd ambachtelijk ijsbereider en ijsverkoper niet duidelijk waar men met vragen over ambachtelijk ijs en opleidingen het beste terecht kon.

> website

Misset Horeca: dé informatie- en inspiratiebron voor de gehele gastvrijheidssector. Misset Horeca biedt horecaprofessionals alles wat zij nodig hebben op het gebied van vakinformatie, inspiratie en onderling contact. Misset Horeca omvat het vertrouwde vakblad, een website, nieuwsbrieven, vakevenementen en sinds kort ook het social platform Misset Horeca Connect

> website

Sier Disposables is dé specialist in decoratieve disposables voor de horeca en grootverbruik. Sier Disposables levert een compleet en groot assortiment aan rietjes, tonicstampers, prikkers, ijsversiering, bestek, foodpresentaties en decoratieve kunststof disposables. Stuk voor stuk perfect van kwaliteit en aantrekkelijk geprijsd.  Door de uitstekende kwaliteit, het uitgebreide assortiment, frisse verpakkingen en hoge servicegraad onderscheiden wij ons in de markt. Daarnaast zijn we constant op zoek naar verrassende, eigentijdse en milieuvriendelijke producten om ons assortiment mee aan te vullen

> website

Om zowel maatschappelijke als economische kansen te benutten, stimuleert de Topsector Agri & Food de ontwikkeling van nieuwe kennis en innovaties.

Het TKI Agri & Food coördineert het tot stand komen van de innovatieagenda, verzorgt de onderzoeksprogrammering en adviseert het topteam van de Topsector over te maken afspraken met de minister van EZ. Daarnaast ondersteunen de innovatiemakelaars en het MKB-loket ondernemers bij de ontwikkeling van innovaties door ze aan de juiste netwerkpartners te verbinden en ze te ondersteunen bij het vinden van financiële steun.

> website

Reeds 30 jaar geleden was het de drie sterren chef Paul Bocuse die koks opriep een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

> website
> Aanmelden vanaf 1 mei 2018
Video's> meer videos
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend