April 2016
Impressie Dutch Cuisine lunch, infomarkt en workshops

Een fotoimpressie van de lunch met Dutch Cuisine signature, de infomarkt en onze zes workshops.


Hanos op de infomarkt 

Hanos toonde een klein deel zijn assortiment op de infomarkt.

 

Witlofkweker Hugo Jongejan 

Ook witlofkweker Hugo Jongejan was aanwezig, die tevens meewerkte aan de witlofworkshop.

 

 

Tijd voor een hapje

 

Workshops

Workshop met champginons 

Champignon; het witte wonder stond centraal in de workshop waarin Sophie Tullemans en Ruud Ververgaard (Scelta Mushrooms) lieten zien hoe je met champignons de smaak van gerechten kunt verrijken en versterken.

 

Pastaworkshop

In de workshop Groente anders van Teresa Oliviero (Wageningen UR) en Tijs Huijbers (Restaurant Ivory) kon iedereen kennismaken met de bereiding van groentepasta.

 

Workshop smaak

Welke keuzes hebben chef-koks bij de smaak van groente? Om die vraag draaide het in de smaakworkshop van Wouter Verkerke (Wageningen UR).

 

SVH Meesterkok Niels van den Berg (Rungis) liet de deelnemers aan de workshop Verse Japanse groente kennismaken met bijzondere producten uit Japan.

 

Workshop witlof

In de door witlofkweker Hugo Jongejan (LOF) ingeleide witlofworkshop toonden studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen hun signature witlofgerecht. En ze demonstreerden technieken, methoden en toepassingen van witlof.

Student met witlofgerecht

 

Workshop aubergine

Slow foodies maakte een video bij de aubergineworkshop van Loes Al (Purple Pride) en Mario Roberti (Cucina Excellent). In die workshop stond de veelzijdigheid en bereiding van aubergine centraal.

Hoe kan de chef worden gemotiveerd om meer groente te serveren? Over dat thema discussieerden de deelnemers aan de workshop Met groente meer marge van Erik van Bommel (Variatie in de Keuken) en Machiel Reinders (Wageningen UR).