Verslag Food Professional Day 2017
Food Professional Day on Tour

Alle deelnemers aan de zevende Food Professional Day gingen ‘s middags per bus naar Wageningen Campus voor een bezoek aan het Innovation Centre van FrieslandCampina.


Daar liet culinair specialist André van Dongen zien hoe je pure basisproducten als boter en room kunt gebruiken voor het infuseren van karakteristieke umamismaken uit de Japanse keuken. De recepturen voor de drie gerechten die Van Dongen demonstreerde, zijn na te lezen in Idee magazine nummer 34 van Hollandia.

Andre van Dongen

Melkveehouder Rindert Miedema vertelde wat hij elke dag doet om de kwaliteit van de melk te borgen. Zijn credo daarbij is: rust, reinheid en regelmaat. En de rol die hij voor zichzelf ziet, omschrijft hij als ‘het begeleiden van de koe’. Alles draait erom dat de koe zich goed voelt en melk kan blijven geven. 

Rindert Miedema

Thee en kaas

In de thee en kaas-pairing die theesommelier Robert Schinkel en kaasexpert Timme Helmes verzorgden, kon iedereen ontdekken hoe thee en kaas samengaan. Bijvoorbeeld een grassige groene thee met een milde camembert of een pittige gorgonzola, of een oolong thee met een Franse bergkaas of Rotterdamse Oude. De warmte van de thee maakt dat de smaken van de kaas goed tot hun recht komen. Daarnaast is thee beter te combineren met een gevarieerde kaasplank, dan een glas wijn.

Robert Schinkel

Timme Helmes