Nieuwsbrief 2, september 2018
Voedsel met een verhaal

De Food Professional Day vindt plaats op maandag 8 oktober 2018 in Theater Junushoff in Wageningen. Het thema is waardevol wild. Want wild is dé basis voor een gerecht met een verhaal. Zeker als het van Nederlandse bodem komt. 


Wie zullen je deze dag inspireren, informeren en prikkelen? Culinair columnist en restaurantrecensent Joël Broekaert gaat samen met hoogleraar Voedselauthenticiteit en Integriteit dr. ir. Saskia van Ruth in op de regionale smaak van wild. Ook zullen diverse chefs vertellen én laten proeven hoe zij wild gebruiken in hun gerechten. Onder meer de chef-koks Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**), Estée Strooker (’t Amusement), Bjorn Massop (Villa Ruimzicht), Kenneth Tjong Ayong (Kom Eten) en oud-chef van de Echoput en wildexpert Theus de Kok. Verder zal gastvrouw Cindy Borger haar verhaal aan tafel bij de wildgerechten van De Groene Lantaarn vertellen. 

Wetenschappers van Wageningen University & Research praten je bij over de nieuwste inzichten rond de ecologische kant van wild, de wildketen, bereidingstechnieken, kwaliteit, voedselveiligheid en de communicatie over wild. Daarnaast komt het verhaal van de jager aan bod. Bovendien krijg je masterclasses van dé wildleveranciers van Nederland, met Hanos, Hollands Wild, Pieter van Meel, Slagerij G. ter Weele & Zoon, Jan Ruig en W&G Brinkhorst.

De Food Professional Day is een initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen University & Research en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Het Gastronomisch Gilde, Euro-Toques Nederland, Dutch Cuisine en Slow Food Youth Network zijn belangrijke partners.

Foto: Anoeska van Slegtenhorst