25 maart 2015
Duurzame kweektarbot en geaffineerde oester

Directeur Adri Bout van SeaFarm liet ziet hoe in Nederland op een schone en duurzame manier tarbot wordt gekweekt in zijn viskwekerij aan de Oosterschelde. Kweek zonder medicijnen of toevoegingen, met visvoer uit duurzame vismeelbestanden met het MSC-keurmerk en gebruik van zuiver zilt bronwater. Ook de restwarmteterugwinning en de 1000 m2 zonnepanelen dragen bij aan de duurzaamheid. 


Renart Boulon

Daarnaast introduceerde Bout een nieuw product: geaffineerde oesters onder de naam Renart Boulon. Kenmerken: een hoog vleespercentage, volle smaak, stevig vlees, een houdbaarheid van tien dagen en het jaar rond verkrijgbaar. Het voer bestaat uit speciale algen en de oesterbassins zijn gevuld met zuiver zilt bronwater.

tarbotgerecht van Frank Bregman

Foto: Frank Bregman van Oude Post liet zich inspireren door kweektarbot met deze in een zure marinade (ceviche) gegaarde tarbot, gecombineerd met een zoete ui, ingelegde radijs en algenkroepoek. De twee stukjes tarbot waren respectievelijk 1 en 6 dagen oud en de eerste was daardoor wat stugger dan de tweede.