Nummer 1, februari 2016
Oogst der aarde

Aardappelen, groenten, peulvruchten: moeder aarde heeft de chef heel wat te bieden. Dat laten chef-koks, wetenschappers en telers zien tijdens de Food Professional Day op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. In deze nieuwsbrief vind je alvast een voorproefje.


De Food Professional Day draait om vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. Het is voor elke ambitieuze chef-kok en souschef dé dag om nieuwe kennis op te doen en om kennis te delen met andere chefs. Want scholing stopt niet met het halen van een diploma. Een leven lang leren, ook voor de chefs! Het programma kent veel inbreng van bevlogen chefs, wetenschappers en deskundigen uit het bedrijfsleven.

De koks die dit jaar een bijdrage leveren zijn onder anderen SVH Meesterkok Luc Kusters (Bolenius), chef-kok Jonathan Karpathios (Vork&Mes), chef-kok Bas van Kranen (de Leuf), SVH Meesterkok en culinair adviseur Niels van den Berg (Rungis), SVH Meesterkok Albert Kooy (Stenden University Hotel en voorzitter Dutch Cuisine) en chef Mario Roberti (Cucina Excellent). 

Vanuit de wetenschap delen onder meer prof. dr. Vincenzo Fogliano (Food quality & design, Wageningen UR), prof. dr. Wim van der Putten (Functionele biodiversiteit, NIOO en Wageningen UR) en dr. Ingrid van der Meer (Bioscience, Wageningen UR) hun kennis. 

Wees er snel bij, want deze dag vol kennisuitwisseling en inspiratie mag je niet missen! Ga nu voor het programma en de inschrijving naar www.foodprofessionalday.nl