Nummer 1, februari 2016
Vragen over het gebruik van groente? Stel ze op de Food Professional Day!

“Als chefs vragen hebben over wat ze met bepaalde groenten zouden moeten doen en hoe ze deze klaar kunnen maken, dan kunnen ze die stellen tijdens de Food Professional Day.” Die uitnodiging komt van marketingspecialist Smaak, Bauke van Lenteren van Rijk Zwaan. 


Bauke van Lenteren zal het publiek ‘meenemen’ op een trip langs de internationale groentevelden. Want er zijn zoveel verschillende manieren om groente klaar te maken en zoveel meer soorten dan wij in Nederland kennen. Zo eten de Duitsers niet alleen ingemaakte, maar ook graag verse augurken, doen de Fransen de andijvie liever in de salade dan in de stamppot, en kennen de Brazilianen een rijke variatie aan rodebietensalades.

Om kennis over groente en het gebruik ervan te delen, heeft Rijk Zwaan de Love my salad community opgericht, met inmiddels zo’n 250.000 volgers op Facebook. “Het is een platform om chefs, consumenten en telers bij elkaar te brengen”, zegt Van Lenteren. “En het is ook de plek om heen te gaan als je meer informatie wil over een product.”

“Je ziet bijvoorbeeld dat mensen een vraag stellen aan een chef in Italië: wat doe jij dan met zo’n coeur-de-boeuf-tomaat - zo’n ingedeukte tomaat?”, illustreert ze. “In Nederland wordt hij vaak rood geserveerd, maar dan is hij al overrijp en melig en smaakt deze tomaat niet zoals hij zou moeten smaken. De coeur-de-boeuf moet groen zijn van buiten en rood van binnen, dan is hij op de ideale rijpheid.”