April 2016
Rijke oogst Food Professional Day 2016

Aardappelen, groenten en peulvruchten vormden het smakelijke en veelzijdige middelpunt van de zesde editie van de Food Professional Day op maandag 4 april 2016. Deze ingrediënten passen in een toekomst van gezonder en duurzamer voedsel. En ze bieden oneindig veel mogelijkheden voor de chef om te variëren en zijn gasten te verrassen.


rector magnificus Arthur MolEen prachtig thema, én een mooi initiatief om wetenschap te vertalen naar de keuken, dat vond prof. Arthur Mol. De rector magnificus van Wageningen UR opende de dag bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Hij refereerde kort aan de rijke historie van aardappelen en peulvruchten in ons voedselpatroon - Romeinse familienamen als Cicero en Fabius komen zelfs van peulvruchten als de kikkererwt en tuinboon - maar Mol roemde ook de huidige innovaties door wetenschappers en door chefs in de keuken. 

Vernieuwing en herontdekking

Die vernieuwing met, en soms herontdekking van aardappelen, groente en peulvruchten is in volle gang. Bovendien inspireert ze chefs tot nieuwe creaties. Die conclusies konden wel getrokken worden na een inspirerende dag met negen plenaire sessies en zes workshops.
In deze nieuwsbrief zetten we de hoogtepunten op een rij. 

Luc Kusters geeft uitleg bij zijn signature dish